featured kistovi Zoeva

Zoeva kistovi

20:09Anela


Zoevice su bile moj predmet želje godinama, čini mi se :D
Napokon sam uspjela da ih se dočepam proljetos i hvala mojoj kumi što mi ih je donijela. Budući da je poštarina za BiH preskupa, a tu je i carina, pametnije ih je naručiti u Njemačku, eventualno u Austriju. Vjerujem da sad svi imamo tetku u Njemačkoj ili nekoga tko bi nam učinio uslugu. Prihvate uplatu i s bosanske kartice. Znači, odaberete proizvode na njihovoj stranici, platite, naručite na tuđu adresu, čekate par dana da stignu, a pri tome ih cijelo vrijeme pratite i obavještavaju vas gdje vam je paket i kažu vrijeme u koje će stići na datu adresu...a onda pričekate još koji dan da vam ih netko ponese kad krene na Urlaub. :D
Uglavnom, ja sam gledala i sanjala setove, te Rose gold, te Luxe, te ovaj, te onaj...na kraju, kad sam zaista odlučila da im ostavim novac, dobro sam razmislila i vidjela da u tim setovima uglavnom nema pola onih kistova koje ja želim, a ima nekih drugih koji mi ne trebaju.

Postoje i Complete setovi, za oči i mješani (lice i oči), u kojima je dosta kistova, ali su mi van budžeta i kako se ne bavim šminkanjem, realno nemam dobar razlog da to kupim. :D
Kupila sam kopiju Rose gold seta za oči, sa Aliexpress stranice i za koji dan će i taj post biti objavljen, s recenzijom i usporedbom s originalnim kistovima.

Kistovi jesu jeftiniji ako ih kupite u setu, ali kako rekoh, nisam se mogla odlučiti ni za jedan set, pa sam odabrala neke pojedinačne, najpotrebnije. Još uvijek su mi na listi želja 101 Luxe Face Definer,  127 Luxe Sheer Cheek, te nekoliko kistića za oči.

Kistovi su zaista bez premca, nešto mekše i nježnije ne znam da postoji.

Par dlačica im je ispalo za vrijeme prvog pranja, a i kasnije povremeno, ništa zabrinjavajuće, ali prisutno.
Pridaju jako puno važnosti izradi, dizajnu, detaljima. Drška je drvena, lakirana 6 puta, ferula otporna metalna, čvrsto spojena s drškom, a sam taj proces izrade kista ima najmanje 30 koraka, tako vele. Svaki dolazi u zasebnoj futroli, kistovi za lice imaju dodatnu plastičnu navlaku na glavi kista, a kistovi za oči su omotani celofanom. Djeluju stvarno luksuzno, da ih svaki put perem s puno pažnje i nježnim šamponom, a dodam i mrvicu regeneratora, onako kako bih se ponašala prema svojoj kosi.


KISTOVI ZA LICE

Budući da su dlačice kistova jako mekane, lako se deformiraju poslije pranja, odnosno za vrijeme sušenja, pa se to upravo i vidi na mojim kistovima, gore na slici. Definitivno je pametno za njih nabaviti mrežice, navlake za sušenje, da ne gube oblik. To je posebno vidljivo na kistovima za oči, uvijek su tu neke raštrkane i neposlušne dlačice.

105 Luxe Highlight je četkica napravljena od mješavine prirodnih i sintetičkih vlakana. Namijenjena je za highlight, ali je moguće njome konturirati i nanijeti rumenilo, ako volite manje četkice. Ja za rumenilo volim ipak malo šire. Ideja mi je bila da njome nanosim puder za fiksiranje na dio ispod očiju, mislila sam da je malo više rastresita, duža i uža, ali ok. Najmanje je koristim za highlight, najviše za nanošenje proizvoda za kontur.


114 Luxe Face Focus, još jedan kist za highlight, ali sad vidim da mi nije bio neophodan pored 105, tako je to kad kupujete na neviđeno. Ovisno o vašoj navici i preferencijama, služit će vas bolje jedan ili drugi. Sve što mogu jednim uraditi, mogu i drugim. Ali dobro, kistovi nikad nisu višak, toga se sjetim svaki put kad mi nestane čistih :D.
114 nanese highlighter malo koncentriranije, primjetnije, uzme više proizvoda, dok 105 to učini nekako raspršeno i suptilno, a ja tako više volim. Vlakna su prirodna i sintetička, miješana. Njime se može i fino iskonturirati područje ispod jagodica. Četke s ovakvim vlaknima su pogodnije za praškaste i proizvode u kamenu, ali ja sam njime blendala i kremasti bronzer bez problema i baš mi se svidio rezultat. Neću više, jer kremasti proizvodi baš zaprljaju ovu snježno bijelu dlaku, a žao mi ga prati jačim sapunom.


126 Luxe Cheek Finish je fenomenalan multitasker, definitivno vrijedna novca koji košta. Must-have. Četka kojom možete konturirati, nanositi rumenilo, bronzer, blendati nanesene proizvode na lice, ma fantastična, a mekana i nježna poput zekinog repića :D. Dlačice su mješavina prirodnih i sintetičkih vlakana. Ako budete imale priliku, obavezno je nabavite, nećete se pokajati.

KISTOVI ZA OČI


228 Luxe Crease čekica za blendanje sjenila, nešto dužih dlačica i više ''fluffy'' nego 227, iz profila jednako izgleda kao i s prednje strane. Odličan kist. Možda malo veći i možda nije za sitnije oči ili neke preciznije radnje, meni je odličan za onu prijelaznu, prvu boju na kapku, iznad i u pregibu, kao i za blendanje tamnijeg sjenila preko te prijelazne boje.

gore Sigma Tapered Blending E35
dolje Zoeva 228
227 Luxe Soft Definer je ovalno sječena i pomalo spljoštena četkica za blendanje sjenila, slična Sigmi E25, MAC 217. Uvijek treba i uvijek dobro dođe. Klasika.


224 Luxe Defined Crease je četkica za blendanje sjenila, dosta specifičnog oblika. Ravno sječen, tanan, delikatan. Mene je ovaj kist oduševio, lagan kao perce, ni ne osjetite ga da vam dodiruje kožu koliko je nježan, a ipak svoju funkciju obavlja besprijekorno i ublaži sve oštre linije. Uzeh ga jer ga je Amra hvalila i definitivno se nisam pokajala, ovo mi je trebalo u životu.

Najbolje mi se pokazao za ublažavanje tamne linije sjenila u pregibu kapka, ili iznad pregiba, jer napravi tako fin prijelaz prema obrvi, a ne skida sjenilo, nego ga lijepo i difuzno rasporedi. Dobar mi je i za ublažavanje prijelaza tamnijeg sjenila u vanjskom kutu oka, prema sredini kapka. Za blendanje sjenila koje se inače teže blendaju, nije, jer je za njih ipak potreban malo jači pritisak, pa onda posegnem za nekim drugim kistom. Dlačice su također mješavina prirodnih i sintetičkih.

231 Luxe Petite Crease uzeh jer mi je Sigma E45 dotrajala. Za nanošenje pigmenta u pregib, na vanjski kut ili na donji kapak (u malo široj liniji) je super.

Za razmrljavanje olovke ili gel lajnera, još uvijek radije koristim Sigma Pencil kistić, manji je, čvršći i precizniji. Zato razmišljam i o kupovini Zoeva 230 kista, dobar pencil kist je uvijek potreban za te neke finese i precizne radnje na kapcima :).


lijevo-desno: ZOEVA 230, SIGMA Pencil E30, SIGMA E45 Small Tapered Blending

Nadam se da je post bio od pomoći ako ste planirale kupovinu Zoeva kistova. Nisu jeftini ali su odlični i premašili su moja očekivanja. Ako mi budu trajali dugo kao Sigmini, definitivno se isplate.

Hvala vam na čitanju :)


You Might Also Like

5 komentari

  1. Slike fantastične....
    Joj ja 224 tako volim, baš mi je neobičan, ali i koristan..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ga volim, i hvala ti na preporuci. bas mi je lako njime odraditi sta sam zamislila, osjecam se kao da znam sminkati hahahah. profi mua.

      Izbriši
  2. Opisala si ih tako da razmišljam da i ja naručim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako se odlucis, neces se pokajati sigurno. fantasticne alatkice :)

      Izbriši

Facebook

Obrazac za kontakt